73.000 børn og voksne fik oplevet livet på landet

Onsdag, 19/09/2018 08:13

Søndagens Åbent Landbrug, hvor 52 gårde over hele landet åbnede dørene, fik 73.363 danskere til at bruge en fridag på at se, hvor de verdensberømte danske fødevarer kommer fra. 
På Gammel Sognefogedgård ved Blære var det Helle og Per Warming, som bød velkommen til 850 gæster. Eller rettere, det var kun Helle Warming og datteren Louise, som bød velkommen.
- Min mand var rejst fra mig for at se på køer i Wisconsin, så jeg måtte jo klare det hele selv, griner Helle Warming, der har drevet landbruget med sin mand, siden de købte det i 1994.
På de 52 gårde rundt om i landet blev der set på minivådområder, sparket traktordæk, hørt om bier, klappet kalve, hilst på grise, mink og kyllinger og ikke mindst indåndet masser af frisk landluft.
Landluften var måske nok frisk på Gl. Sognedfogedgård, men med 350 malkekøer kan det ikke undgås, at lugten også er derefter - uden at det på nogen måde skræmte hverken børn eller voksne væk.
Der mangler hænder
Især gæsternes nysgerrighed imponerede Helle Warming, der fik svaret på mange spørgsmål om driften af gården.
- Alle var superpositive, og der var mange gode spørgsmål. Hvor meget mælk køerne giver, hvilken race de er, hvor meget de spiser, hvilken type foder de får og så videre. Det var helt fantastisk godt, og vi vil jo åbne stalddøren for familien Danmark, så de kan se, hvor fødevarerne kommer fra, siger Helle Warming.
LandboUngdom var også glade. De fik udsolgt af pølser, og støtteforeningen for Blære Friskole, der også havde en bod, fik solgt godt af både kager og slush-ice.
Erhvervsskolerne Aars promoverede deres uddannelser, og fik delt en del foldere ud.
- Vi vil vise, hvad vi kan tilbyde de unge; også hvis de har svært ved at læse. Der mangler hænder i erhvervet, og vi har god plads på erhvervsskolerne, så derfor skal vi selvfølgelig være med her, sagde praktikvejleder Birgit Skov og praktikinstruktør Claus Bagger, der selv producerer omkring 3000 svin om året.
Endelig havde Arla også en bod, hvor de delte mælk, ostehaps og yoghurt ud.
Det var dog dyrene, som trak mest, og de mindste kalve var som altid meget populære hos børnene.
I Agri Nords område besøgte 4600 de tre gårde - Solbakken Agro ved Aabybro, Familien Rokkedahl, Nibe og Gammel Sognefogedgård. Der var et væld af aktiviteter på ejendommene, hvor værterne, deres familier, ansatte og andre hjælpere virkelig havde lagt sig i selen for at give gæsterne en oplevelse.
Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"