70.000 får, tysk punk og en død å!

Onsdag, 11/08/2010 11:20

STØVRING: Spejderne ved varmeværket har holdt en lang sommerferie uden møder. Men sommerferie betyder ikke at der ikke sker noget, nærmest tvært imod. Så er en lang sommer ovre, og snart summer der igen af aktivitet på Spejdergården over for varmeværket.
 Der har ikke været ugentlige møder i skolernes sommerferie, men det har nu
ikke betydet, at der ikke har været spejderaktiviteter: De yngste spejdere tilbragte sommerlejren ved Mariager Fjord.

Her blev både badet, fanget krabber, klatret i træer og studeret dyr af alle slags. Vejret var fantastisk, så det blev nogle lange dage og aftener. Så ”ungerne” var trætte, da de blev afleveret hos forældrene. Men også glade og fulde af nye oplevelser. Juniorerne sejlede og cyklede sig gennem Nordjylland. De første par dage foregik i kano på Uggerby å. Desværre var der dagen før sket et stort gylleudslip, men så kunne de  heldigvis vise deres gode spejderånd og hjælpe de lokale lystfiskere med at etablere iltningsanlæg for at redde fiskene. Da der ikke var mere å at sejle på, skiftede spejderne til tamdems og cyklede langs vestkysten. Midt på ugen stod den på Fårup Sommerland, og resten af lejren foregik i en lånt hytte nær Brønderslev.

De lidt ældre, kaldet tropsspejdere, tilbragte en uge på et spejdercenter, nemlig Toggerbo som ligger i Mols Bjerge. Tiden fløj af sted og ugen var som sædvanlig for kort. Spejderne nåede da  både en dag i smedien, at erobre klatrevæggen og at sejle og bade i søen. Nye spejdervenner, og måske en lejrkæreste, var der naturligvis også tid til. Efter lejren har det været godt at spejderne har fri sms. De ældste, kaldes klanen tog det store spring ud i verden, nemlig til Færøerne.
Efter 35 timers færgesejladss ventede den mest storslåede natur på at blive gennemtravet. Og hvor var der mange får! Faktisk dobbelt så mange, som der er mennesker. Men der var også god plads på de mange grønne enge, som strækker sig over de skrå, vindblæste klippeøer.

Turen gav nogle helt ekstraordinære oplevelser – og nogle fantastiske billeder. Også hjemme på Spejdergården havde der været travlt. Vores materialer har fået nyt ”hjem” i laden, og også klanen er på vej til at få nye rammer.
De har fået hele det ene loft at boltre sig på, så der bliver isoleret, sat vinduer i og lagt gulv til den store guldmedalje. Men det har ikke været arbejde det hele. Vi fik pludseligt uventet besøg af en flok tyske spejdere, som har tilbragt en måned i Danmark og manglede et sted at være et par dage.
Når der kommer ”fremmede” spejdere står vores dør naturligvis altid åben,
for “en fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt”.
Så det blev til et par hyggelige, og meget lange, aftener med sang og sammenligning af vores ens og dog meget forskellige hverdage. Det Danske Spejderkorps er ikke-religiøst, men vores gæster er kristne spejdere.
Så vi deltog naturligvis i deres bordbøn, inden vi smagte hinandens mad. De var til gengæld med til vores flagceremoni. Og så blev der selvfølgelig både sunget og lyttet til musik natten lang – lige fra Kim Larsen til tysk punk. En herlig måde at starte nye venskaber på, og der er vist ingen tvivl om at vi skal på genvisit i Hamborg, snart.

Men først skulle man lige i gang med de ugentlige møder.
Spejderne starter samtidigt som skolerne, så det skulle være lige nu.
Heldigvis var de klædt rigtigt godt på: hele femten ledere , det største antal i mange år, var klar til at hjælpe både nuværende og kommende spejdere med at give hinanden nogle fede oplevelser, udfordringer – og ikke mindst venskaber for livet. Og de glæder sig!

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"