55 døde grise, fører slap med hjernerystelse

Af Ture Damtoft, Torsdag, 06/02/2020 11:05

Haverslev: Det var muligvis et sprængt venstre bagdæk på en grisetransport, der betød, at føreren mistede kontrollen, og både førerhus og anhænger endte på siden.

Det skete på Gattenvej lidt før Flejsborg onsdag morgen, 5. feb kl. 8:15.

Af de 210 grise døde 38 i ulykken, og yderligere 17 blev aflivet af dyrlæger på stedet.

Transporten tilhører Jysk Transportservice ved Haverslev, hvor direktør Rene Falkenberg fik en travl onsdag morgen, hvor han især roser samarbejdet med beredskabet.

- Det var da en kedelig dag. Chaufføren fik vi kørt på skadestuen, men han slap heldigvis med en mindre hjernerystelse. Vi har også talt med ham i dag, og han har det godt men er da lidt rystet. Beredskabet fungerede lynhurtigt. Fra vi hørte om ulykken, til vi var på stedet med en ny lastbil, gik der nok en lille time, og beredskabet og dyrlægerne var der allerede, siger Rene Falkenberg.

Det var dyrlægerne, der aflivede de 17 grise. De overlevende 155 blev kørt til slagtning, efter de alle var blevet fanget ind omkring kl. 13.

Nu vil Jysk Transportservice have undersøgt, hvordan ulykken kunne ske. Politiet oplyste, at det var et sprængt dæk, og selvom det er en mulighed, kan Rene Falkenberg ikkehelt få sig sevl til at tro på det.

- Det er ikke noget, vi er stolte over, og derfor skal vi have undersøgt, hvorfor det skete. Vi køber altdi nye dæk, hvis vi får stikskader eller sten kørt op i dækkene, det er bare parolen. Og så kører vi kun ned til 4mm slidbane tilbage. Med mine mange år i branchen synes jeg, det ser lidt underligt ud, og lastbilen er kun tre år gammel og har kun kørt 200.000 kilometer, så nu skal vi have fundet den præcise årsag, siger Rene Falkenberg.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"