422 km med stop i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 29/07/2020 09:00

AARS: Ægteparret Lisbeth og Rene Stricker er gået ad Hærvejen fra Padborg og kom mandag til Aars for en enkelt overnatning.

Gåturen er til fordel for Epilepsiforeningen.

Lisbeth Stricker fik mange anfald, indtil hun i 2012 fik en operation, der har medført stor forbedring i livskvaliteten.

- Vi går for at gøre opmærksom på Epilepsiforeningens arbejde og på operationen. Undervejs har vi mødt mange, som enten har eller kender en, der har epilepsi, men som ikke har hørt om operationen. Det er ikke alle, der kan få den, men man skal i det mindste vide, at der er en mulighed, siger Lisbeth Stricker fra sofaen i receptionen på Aars Hotel.

Parret har fået flere tusinde følgere på sociale medier, og har samlet over 57.000 kr. ind til Epilepsiforeningens arbejde.

Og de har fået sig en masse oplevelser som at høre et rådyr brøle for første gang, og larm af fuglekvidder i skoven.

- Man går og slapper af, og vi har set så mange flotte træer, selv om de godt kan blive lidt ensformige efter flere dage i skov. Det har været fantastisk, men også lidt kedeligt. Vi har slet ikke mødt nogen de fleste dage, siger Rene Stricker.

- Vi havde forventet at møde flere, og alle sagde, vi kunne komme ind i kirker på ruten for at komme på toilet og få vand. Vi er kommet forbi to kirker, siger Lisbeth Stricker.

Til gengæld er de blevet taget rigtig godt imod alle de gange, de har ringet på og spurgt, om de lige kunne få lov at klare nødtørften og få lidt vand.

- Der var et sted, hvor tre generationer var hjemme. Vi fik både kaffe og kage og sodavand og snakket med hele familien. Dagen efter fik vi en madpakke med nok til to dage. Alle steder har folk taget så godt imod os, siger Lisbeth Stricker.

Hendes eneste problem har været et par vabler, som har været ret ubehagelige. Dem er ægtemanden heldigvis sluppet for, men han kunne godt bruge lidt flere muligheder for at hvile sig.

- Det var kongens befaling, at der skulle være en kro for hver 10 km på Hærvejen, og nu har man lavet en flere hundrede kilometer lang sti uden et sted at komme ind og i tørvejr. Der er heller ikke mange bænke, så man lige kan hvile sig, siger Rene Stricker og understreger, at det har været en oplevelse for livet for dem begge.

Turen på 422 kilometer på 19 dage slutter torsdag 30. juli. Der ankommer de hjemme i Uggerhalne lidt nord for Aalborg, hvor en velkomstkomité vil stå klar.

Alle de donerede penge til Lisbeth og Rene går ubeskåret til Epilepsiforeningen. Vil du donere, kan du finde mere om muligheden og om de to vandrere på deres Facebook side - Strickers OP-Tour.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"