300 medarbejdere testes på Danpo i Aars

Af Torsten Hansen, Torsdag, 13/08/2020 13:00

AARS: Iklædt thermotøj og hårbeskyttelse står medarbejderne hos Danpo i Aars skiftevis i kø foran testteltet, for at blive testet for Covid-19.

- To medarbejdere er blevet testet positive, og de har været i kontakt med 26-27 andre, som er blevet testet og hjemsendt. Syv af den er allerede tilbage efter at være testet negative. De øvrige 20 er stadig hjemme, mens vi afventer resultaterne, siger Per Allan Jensen, produktionsdirektør hos Danpo i Aars.

Efter de to positive tests har Styrelsen for Patientsikkerhed opstillet et testtelt foran fabrikken i Aars, hvor alle fabrikkens 300 medarbejdere nu skal testes. De kommer ud i mindre hold, både for at holde folk adskilt og for at holde produktionen i gang.

Humøret er godt nok, selv om årsagen er trist. Der bliver spøgt noget med varmen. Inde på fabrikken holdes en lav temperatur, derfor har mange af produktionsmedarbejderne thermotøj på. Men tøjet er meget varmt, nu hvor de står i kø i tæt på 30 graders varme.

- Vi ved ikke, hvad vi kigger ind i. Men vi sørger nu for, at medarbejderne får visir og mundbind på i produktionen. Samtidig sørger vi for, at sektionere medarbejderne i mindre grupper, så vi mindsker smitterisikoen, forklarer Per Allan Jensen.

Han vurderer, at testsituationen og de efterfølgende sikkerhedsprocedurer ikke vil påvirke produktionen eller få betydning for kunderne - i øjeblikket.

Men situationen kan ændre sig.

- Det er lidt som at være i krig med en usynlig fjende, siger han.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"