25 rundt om bordet igen

Af Torsten Hansen, Torsdag, 21/05/2020 08:00

REBILD: De politiske møder i Rebild Kommune gennemføres nu igen med fysisk fremmøde af alle byrådsmedlemmer.

I ni uger har Rebild Kommune fungeret under såkaldt nødstyre hvor Økonomiudvalget i en periode har overtaget byrådets opgaver og kompetencer. I dag stemte alle medlemmer af udvalget for at ophæve nødstyret med øjeblikkelig virkning og gennemføre byrådsmødet den 27. maj ved fysisk fremmøde af alle 25 byrådsmedlemmer.

- Dermed er vi tilbage til normalen når det gælder politiske møder i Rebild Kommune – eller i hvert fald næsten. For på grund af afstandskrav er det ikke muligt for tilhørere at være til stede i samme lokale som byrådet, forklarer borgmester Leon Sebbelin, Rebild Kommune.

Til byrådsmødet i juni forventer kommunen, at såvel logistik som teknik muliggør tilstedeværelsen af tilhørere og muligheden for at stille spørgsmål i spørgetiden.

Det er en yderst tilfreds borgmester, der noterer sig at tingene roligt og sikkert bevæger sig i den rigtige retning.

- Jeg ser virkelig frem til, at vi igen kan mødes fysisk, hele byrådet – naturligvis med afstand og andre forholdsregler. Det har fungeret fint med nødstyret – og tak til alle i byrådet for det – men det er ikke optimalt. Vi skal være 25 byrådspolitikere rundt om bordet, når vi træffer beslutninger. Ligesom i resten af samfundet, bevæger vi os roligt og sikkert mod normalen – der er gang i skoler og dagtilbud, vi har fået åbnet for udebesøg på ældrecentrene, og snart kan vores foreninger og mange frivillige forhåbentlig begynde at blomstre igen, siger Leon Sebbelin.

Eventuelle tilhørere til byrådsmødet d. 27. maj må overvære mødet fra et tilstødende lokale, hvortil lyden fra byrådsmødet transmitteres. Spørgetiden kan desværre ikke gennemføres.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"