2000 unge er inviteret til folkemøde i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 11/09/2019 08:00

Elever fra hele Vesthimmerland møder virksomheder og hører om lokale uddannelsesmuligheder

AARS: Når man som ung skal vælge fremtidig uddannelse, så kan det være vanskeligt, fordi man ikke ved, hvad der findes. Det valg skal ”Folkemøde For Unge” i Vesthimmerland hjælpe de lokale unge med.

Omkring 2000 unge kan se frem til 91 workshops ved det lokale folkemøde, der holdes i Aars torsdag, 19. september.

Alle 7., 8., 9. og 10. klasser i kommunen er inviteret sammen med alle førsteårsstuderende på ungdomsuddannelserne.

Mange muligheder

- Med ”Folkemødet For Unge” får vi gjort de unge opmærksomme på, hvor mange muligheder, der faktisk er for uddannelse og job her i Vesthimmerland. Samtidig får de unge en større berøringsflade med andre unge, og får derved også en større fællesskabsfølelse, siger Inger Nielsen, Udvalgsformand for Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune, inden hun kommer med et lille håb for fremtiden:

- Jeg håber også, at rigtig mange unge med dette arrangement får lyst til at være med til at udvikle Vesthimmerland fortsat.

Til Folkemødet vil de unge blive sendt rundt til fire forskellige workshops, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner sætter fokus på netop deres karriere- eller uddannelsesmulighed.

Samlet set er de 91 workshops fordelt i Aars Lystanlæg, ved Aars Skole og ved Ungdomskoleadministrationen.

- Hver klasse har fået tilsendt et læringsforløb tilsendt, angående hvilke virksomheder de skal møde. Inden mødet har eleverne derfor forberedt sig på enkelte virksomheder, forklarer Erik Krog Pedersen, leder af UngVesthimmerland, der også er med til at arrangere eventen. De mange elever får ikke lejlighed til at besøge alle 91 workshops.

- Hver klasse har på forhånd fået udpeget fire workshops de skal besøge. Vi har gjort det på den måde, for at få det hele til at gå op, fortsætter Erik Krog Pedersen.

Erhvervslivet glæder sig

Hos Erhverv Væksthimmerland glæder erhvervschef Dan Skovgaard sig over den store opbakning til folkemødet, der afvikles for anden gang.

- Det handler naturligvis om bosætning og tiltrækning/fastholdelse af arbejdskraft, og ”Folkemødet For Unge” står ikke alene, men er et af flere rigtig spændende initiativer som igangsættes her i Vesthimmerland. Tilsammen efterlader det forhåbentligt et indtryk af en både bosætnings- og erhvervsvenlig kommune, hvor det er attraktivt at bo og arbejde, siger Dan Skovgaard og slutter:

- Jeg ser frem til, at det bliver en både sjov, spændende og lærerig dag med masser af glade og nysgerrige unge mennesker på pladsen, der med de mange telte og deltagere kommer til at summe af liv.

- Folkemødet for unge handler om, at de unge får en bredere forståelse af de ungdomsuddannelses, beskæftigelses og uddannelsesmuligheder, som der forefindes i Vesthimmerlands Kommune.

Endvidere har Folkemødet et socialt mål, da unge som har et stærkt socialt netværk lykkes bedre med uddannelse og beskæftigelse. Sidst handler Folkemødet også om at dyrke det store fællesskab mellem virksomheder og ungdomsuddannelser, siger Erik Krog Pedersen.

Forbilledet for det lokale folkemøde er det store folkemøde på Bornholm. En væsentlig forskel er, at det lokale folkemøde kun er for de lokale unge.

- Vi vil gerne kunne udvide vores folkemøde til flere unge. Men umiddelbart har vi ikke de økonomien og tiden til mere, forklarer Erik Krogh Pedersen.

Arrangementet har fået en fondsdonation fra Jutlander Fonden. Pengene bruges til at booke underholdning.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"