150.000 kr. fra Lions i Aars til unge og ældre

Af Ture Damtoft, Onsdag, 21/10/2020 07:23

AARS: Lions Club Aars måtte aflyse det store årlige traditionsrige loppemarked.

I stedet er det blevet til fire mindre loppemarkeder i lagerbygningen ved Industrivej i Aars, hvor det tredje var i lørdags 17. oktober.

- Det store loppemarked blev vi jo nødt til at aflyse i år, og derfor er vi særligt glade for opbakningen til de fire små loppemarkeder. Der kom omkring 300 besøgende i lørdags, og vi har nok haft omkring 1000 i alt. Vi er jo omfattet af forsamlingsforbuddet på mere end 50 personer. Så vi tæller dem, der går ind og ud, så vi hele tiden er sikre på, at der ikke er mere end 40, for vi frivillige tæller jo selv med i antallet. Der er sprit og gratis mundbind til alle, så vi mener, vi overholder de regler, der skal til. Vi er selv trygge ved, at vi ikke udsætter nogen for unødig risiko. Vi ville være utroligt kede af det, hvis nogen blev smittet med Corona, fordi de gerne vil støtte os via vores loppemarked, siger præsident for Lions Club Aars, Arne Bindslev.

Ordentligt

Møbler, julepynt, symaskiner, skrivemaskiner og selv en mælkejunge kunne man få med sig hjem for billige penge.

Det eneste, der kunne have været lidt mere af, var elektronik. Det er nemlig de mest populære produkter, og eftersom det var tredje loppemarked, var de fleste computere og spilkonsoller solgt.

Allesammen testet naturligvis.

- Hvis jeg nu siger, du kan få den her for 200 kr., men jeg ved ikke, om den virker, så er du ikke interesseret. Hvis jeg så siger, du kan få den for 100 kr., og vi har testet den og ved, at den virker, så bliver du måske interesseret, siger Karsten Neve, der bemander elektronikafdelingen sammen med Bent Krogh.

De havde stadig et par PS2 og PS3 konsoller tilbage, men kun en enkelt bærbar PC, der til gengæld var blevet testet i 12 timer og havde fået den nyeste Windows version installeret.

- Det skal være ordentligt, når man køber det, og vi har solgt 28 pc’ere i alt, siger Karsten Neve.

Der bliver også solgt nogle få fastnet-telefoner, nogle endda med drejeskive.

- Vi hører bedsteforældre fortælle deres børnebørn om, hvad det er for noget. Det er helt vildt, så hurtigt udviklingen er gået, siger Karsten Neve.

Uddeler penge

De penge, som tjenes på loppemarkederne, gives bl. a. til julehjælp. Klubben giver 30.000 kroner til familier, som Vesthimmerlands Kommune udpeger, som de mest trængende til en julehåndsrækning.

- Det får vi heldigvis mulighed for igen i år. Vi uddeler også 150.000 kr., når Kimbrergarden fejrer 40 års jubilæum på lørdag, og så passer vores donation med Aars Bys 150 års jubilæum. Vi giver til tre gode formål: Der er både noget for de unge og de lidt ældre, og det er tre donationer på 50.000 kr. som klubbens medlemmer har peget på, siger Arne Bindslev, der ikke vil fortælle, hvem der skal modtage de tre beløb.

På trods af succesen med de små loppemarkeder håber Arne Bindslev på igen at kunne holde det store i to haller i Messecenter Vesthimmerland i 2021.

- Det helt store loppemarked har den virkning, at der kommer folk fra stort set hele Nordjylland. Det trækker 3500 mennesker på en weekend, og vi kan vise alle varer frem på én gang. Det kan vi jo ikke her. Vi har haft tre aftaler med messecentret i Aars om hvornår vi skulle holde markedet, men til sidst var vi nødt til at aflyse, hver gang på grund af Corona-restriktioner, siger Arne Bindslev.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"