15 mio. kr. mere til kommunen end forventet

Af Torsten Hansen, Torsdag, 02/07/2020 14:41

OPDATERING: Det tyder på, at der er datafejl i meddelelsen fra Social- og Indenrigsministeriet, hvorfor det kl. 15.30 forventes, at gårsdagens udmeling trækkes tilbage

VESTHIMMERLAND: Ændringen af den kommunale udligningsreform er til stor glæde for Vesthimmerlands Kommune. Men præcis hvor mange penge der kommer til kommunen er en svær beregning. Nu har Social- og Indenrigsministeriet givet yderligere information om resultaterne af udligningsreformen.

- Vi kan se frem til 15 mio. kr. mere end forventet til det kommende budget 2021. Det giver en stigning i overskuddet fra 23 til 36 mio. kr., siger borgmester Per Bach Laursen.

Forbedringen kan ikke opgøres specifikt, men skyldes til dels udligningsreformens positive indvirkning. En positiv indvirkning, som alt i alt ville have givet 65 mio.kr. mere i kommunekassen i Vesthimmerland i 2021, hvis udligningsreformen var fuldt udfaset til næste år og ikke indfaset over den kommende fire-årige periode.

Det ærgre borgmesteren, at de 65 mio. kr. ikke kommer nu. Men selv om det sker over fire år, så er der også tilfredshed på borgmesterkontoret.

- Det giver en følelse af ro og overblik, at vi nu kender udligningsreformens konkrete påvirkning af vores økonomi i Vesthimmerland. Med den viden kan vi se frem mod den kommende budgetfase efter sommerferien, hvor økonomien foreløbig ser rigtig fornuftig ud med 15.mio.kr. mere på hånden til budget-2021, siger Per Bach Laursen og understreger:

- Med den forbedrede økonomi kan borgerne i Vesthimmerland se frem til et stærkere serviceniveau og med en forsigtighed omkring fremtidige særtilskud og lån som vanskelig stillet kommune, ser det også ud til, at vi efter mange hårde år kan lette presset på vores organisation, som over en lang årrække har oplevet konstante effektiviseringer og besparelser, siger Per Bach Laursen, der også forventer at sætte fokus på låneoptag, når det kommende budget skal til politisk debat.

Kommentarer
john søgaard

Så er der måske en chance for at familiehuset i hornum kan få lavet en p plads som er kommunen værdig Mvh

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"