Ønske om delvis overdækning af Kimbrertorvet til 150 års jubilæum

Af Ture Damtoft, Onsdag, 05/06/2019 10:00

AARS: Efter nogle års arbejde med projektet, er der nu planer om, at Kimbrertorvet i Aars bliver delvist overdækket til byens 150 års jubilæum i 2020.

Det er målsætningen og håbet for Aars Borgerforening. Første skridt er at få nogle konkrete planer til projektet, og det blev der givet grønt lys til på byrådets teknik- og miljøudvalgsmøde i mandags, 3. juni.

Planerne skal komme fra arkitekter, og det er der afsat 150.000 kroner til. De første 16.000 kroner blev brugt til at få tegnet en skitse i 2017, så der resterer 134.000 til arkitektarbejdet. For at få et kreativt og realistisk bud på en overdækning, som mange vil synes om, mener både borgerforeningen og den kommunale forvaltning, at det kræver en arkitekt til at foreslå en løsning, der matcher Per Kirkeby muren og pladsen i det hele taget. Aars Borgerforening har indhentet tre tilbud på projektet til en pris på mellem 75.000 og 150.000 kroner - vælges projektet i den dyre ende skal Aars Borgerforening bidrage med de ekstra penge.

- Det er positivt, vi er kommet så langt. Det er vigtigt, at det bliver gennemsigtigt, så det ikke skæmmer udsigten til Kirkeby-muren. Og så skal det falde ind i omgivelserne og blive en naturlig del af Kimbrertorvet, siger medlem af Aars Borgerforenings bestyrelse, Jørgen Kristensen, der har været tovholder på projektet.

Fem millioner kroner

Den samlede pris for projektet forventes at blive på den dyre side af fem millioner kroner, og langt størstedelen af finansieringen skal komme fra kommunalt hold, fordi overdækningen betragtes som en vigtig komponent i udviklingen af bylivet i Aars. Borgerforeningen har allerede peget på 25 forskellige mulige brugere af et overdækket torv, når og hvis det bliver færdigt.

- Det skal bruges til alle mulige forskellige aktiviteter, som skal skabe liv i Aars. Vi har mange tilkendegivelser fra fremtidige brugere, som står på spring, når overdækningen kommer.

Nu har vi oplægget til projektet, og så skal vi se, hvad arkitekterne har af tanker omkring mulighederne. Og så håber vi, det er klart til Aars’ 150 års byjubilæum næste år, siger Jørgen Kristensen.

 

Kommentarer
Susanne Appel

Tjah - hvis Muren ikke kan få julelys på, så kan den da blive gemt væk bag en??? Ja, hvad mon det i virkeligheden kan udvikle sig til, ideen om en overdækning af torvet?
Ærlig talt bliver jeg både ærgerlig og trist ved tanken om, at udsigten til Bibliotekets smukke bygning, Muren, lys og luft.... tænkes "kapslet ind" i et stort "bur"!
Muren og torvet er tænkt sammen og udgør en fin plads, anvendelig til rigtig mange formål.
Og når der nu ligger så mange gode, kreative ideer til, hvor man kan bruge det antal millioner: Det "grønne bælte" fra Skøjtesøen gennem Anlægget og videre; opfyldelse af en af mange næret drøm om en Pavillon i Anlægget; en udnyttelse af den unikke mulighed for anvendelse af arealet ved/på Rådhus-grunden, en mulighed der aldrig kommer igen, hvis... så Per Kirkebys smukke museumsbygning kan komme til sin fulde ret. (Der var han så igen, Per Kirkeby! Vores allesammens ansvar, vores stolthed).
Jeg er sikker på/ved, at der i Aars og omegn findes mange kreative og visionære borgere, som gerne vil lægge både energi, tanker og kræfter i at få lov til at være med til at påvirke, hvordan vores byrum kan blive endnu smukkere, særligt og attraktivt for både "os selv" og vores gæster. De gæster, som jo netop anerkender Aars som den "anderledes" og spændende by, den er - og gerne skulle blive ved med at være!
Så - kære idemænd/-kvinder bag overdækningsprojektet: put planerne i skuffen eller smid dem helt væk! Giv jeres medborgere en stemme og lyt! For, som vi alle godt ved: Aars kan kunsten! - og vil den!

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"