Ældre Sagens årsmøde i Støvring Lokalkomite

Onsdag, 10/03/2010 09:36

STØVRING: Traditionen tro var der stort fremmøde, nemlig 90 personer  fra lokalkomiteen i Støvring.  
Deltagerne blev budt velkommen af formand Lisse Trads, og som sædvanlig begyndte  aftenen med et dejligt måltid mad. I år var det Christa Larsen, tidligere køkkenleder på Støvring Højskole, sammen med Lilly Hesseldahl Sørensen, næstformand  i Støvring Komitéen, der stod for maden.  Kasserer Kirsten Frendrup var deres allestedsnærværende medhjælper. Meget aktuelt bestod den indbydende buffet af retter, som tidligere var blevet lavet på et af Støvring komiteéns  arrangementer: ”Madmirakler”.
  Efter hyggeligt socialt samvær indledte formanden beretningen med at præsentere lokalkomitéen og at give en kort redegørelse om Ældre Sagen i Rebild: Lokalkomiteerne varetager de medlemsrelaterede aktiviteter, mens koordinationsudvalgene vare-
tager politisk relaterede aktiviteter. I Rebild er der to lokalkomiteer, Støvring lokalkomité har 1366 medlemmer og Skørping lokalkomité  879.  Under koordinationsudvalgets opgaver hører ansøgninger om §18 midler og arbejde med forebyggelse og ikke mindst samarbejde med ældrerådet i kommunen, hvor Herluf Thomsen fra Støvring komitéen for nylig er blevet medlem. Der har været afholdt at møde med forvaltningen, og et offentligt møde om ældrepolitikken i Rebild.
  Lokalkomitéen i Støvring har tidligere udførligt præsenteret de nye og faste aktiviteter i Folkebladet. Desuden kan programmet for både Støvring og Skørping ses på Ældre Sagens hjemmeside under arrangementer samt ”Det sker”.
  Kasserer Kirsten Frendrup fremlagde lokalkomitéens regnskab. Økonomien fremgik skriftligt af uddelte papirer. Der var blot et enkelt spørgsmål om rentesatsen.
  Under kommende aktiviteter var der fokus på demens-caféen i Støvring. Ældre Sagen  arbejder generelt for at sikre, at borgere med demens og deres pårørende får alsidige tilbud. 
Demensaflaster Grethe Andersen orienterede om initiativet og samarbejdet med Rebild kommune. Demens-
caféen starter  23. marts på Østre Allé 6, og derefter hver anden tirsdag. Demens-caféen er et tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer og deres pårørende, familie og venner. Café-hygge og samvær giver mulighed for at møde andre i samme situation. På længere sigt skal der blive plads til forskellige aktiviteter, erfaringsudveksling og rådgivning. Arrangementerne er gratis, og der kan købes kaffe og kage.   Endnu en spændende aktivitet:  â€Lokale højskoledage i Suldrup Sognehus” vakte stor interesse i forsamlingen. Birgit August fortalte om  Ældre Sagens samarbejde med Sønderup-, Suldrup, Veggerby-, Sørup-, Støvring og Gravlev menighedsråd. En højskoledag vil komme til at indeholde fællessang, foredrag, frokost og debat eller diskussion. Der afholdes 6 højskoledage med foredrag af folkelige og oplysende emner. Programmet kan fås senere, ligesom der ikke er mulighed fr tilmelding endnu. Men startskuddet går heller ikke før i oktober måned. 
Årsmødet gik mod sin slutning efter valg af komité-medlemmer for to år: Grethe Andersen og Lilly Hesseldahl Sørensen blev genvalgt, ny-valg af 2 nye suppleanter for et år: Bjarne Korsgaard og Hanne Rolandsen. Formand Lisse Trads og næstformand Lilly Hesseldahl Sørensen fortsætter i komiteén, eftersom de ikke er på valg i år.
  Lisse Trads afsluttede årsmødet og takkede dirigent Erik Ustrup, årsmødets kokke, og alle, der havde arbejdet for Ældre Sagen i Støvring som frivillige. 
Samtidig efterlyste hun forslag til arbejdsgrupper -og endnu flere frivillige med replikken: ”Der er nok at gøre, og vi skal nok finde noget til jer også!”
Efterfølgende kan det meddeles, at Lisse Trads fortsat er formand, ligesom næstformand, kasserer og sekretær følger som sidste år.
Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"