Årsmøde for Ældre Sagen i Støvring-Nørager

Mandag, 14/03/2016 14:01

Formand Lisse Trads bød velkommen til 121 deltagere på Rebildhus, hvor der traditionen tro blev budt på en dejlig buffet. En god stemning og hyggelig snak indfandt sig hurtigt.
Efter en times tid blev Erik Ustrup valgt til dirigent, hvorefter formanden præsenterede bestyrelsen samt sig selv og begyndte på beretningen.
Der er pr. 31. december 2015 2408 medlemmer, og heraf er 332 nye medlemmer. Her i 2016 er der allerede kommet 100 nye til. Landsforeningen Ældre Sagen har 750.000 medlemmer og 17.000 frivillige.
Formanden omtalte Ældre Sagens resultater i 2015 samt nævnte mottoet: - Vi vil hjælpe både de svage og stærke, alle skal have et godt liv!
Under aktiviteter berettede Lisse Trads om Gå-med-venner, som er et samarbejde med Røde kors.
IT-indsatsen er en vigtig opgave. Senior Digital varetager undervisning, så alle kan bruge den offentlige digitale service. Word-, og iPad-kursus samt Hjælp til Slægtsforskning på PC er andre relevante IT-tilbud.  Gode tiltag er to madhold for enlige og et bilistkursus samt samarbejde med Seniorbiografen. Af de øvrige aktivteter er Spisevenner, Strikkeaftner, Myrevenner, Herreværelset gode eksempler på velfungerende arrangementer. Det gælder også de populære aktiviteter Bovling, Bridge, Linedance, og Frittervenner. Læsekredsen tæller nu hold 1 og 2 og har stor søgning.
Et meget interessant foredrag i efteråret var Har bogen en fremtid af boghandler Rikke Viemose. Her i foråret har der været foredrag om arv og testamente og et hjertestarter-kursus.
Større arrangementer som Lokale højskoledage, Suppeaftner, Mød politikerne fra Rebild byråd har været værdsatte og velbesøgte.
En enestående begivenhed Danmark spiser sammen finder sted lokalt den 28. april på Rebildhus.
Et forsøg på at arrangere en rejse til Weser Bergland til september er i gang.
Kaja Madsen orienterede under fremtidigt virke om tre kommunale madkurser på Bavnebakkeskolen i Støvring. De drejede sig om fedtfattig mad, let mad og gæstemad.
Formand Lisse Trads er ansvarlig for ældrepolitikken i samarbejde med koordinationsudvalget i Rebild, dvs. Ældre Sagen i Støvring-Nørager og Skørping.
Økonomien består af medlemmernes kontingentandele samt §18-midler, grundbeløb fra hovedforeningen, søgepuljer, sponsormidler og egenbetaling fra arrangementerne.
Samarbejdspartnere er vigtige. Gode eksempler er f.eks. Rebild Kommune, Frivilligrådet, menighedsrådene, Støvring Bibliotek, skolerne i kommunen, Integrationsrådet og Danske lægers vaccinationsservice.
Efter beretningen fremlagde kasserer Kirsten Frendrup regnskabet grundigt og kompetent. 
Edda Johnsen og Christian Hjørne var på valg og genvalgtes. Suppleanterne Marna Thrysøe og Henning Lange valgtes for et år. Marta Pagh blev valgt som 3. suppleant, ligeledes 1 år.
Bestyrelsen består således af formand Lisse Trads, næstformand Christan Hjørne, kasserer Kirsten Frendrup, sekretær Hanne Rolandsen og socialhumanitær kontaktperson Edda Johnsen. Den nye suppleant Marta Pagh, Henning Lange, IT-ansvarlig og Marna Thrysøe, PR og kommunikation deltager i alle bestyrelsesmøder.
Under aktuelt takkede Kurt Kok Lisse Trads og bestyrelsen for et stort arbejde i Ældre Sagen.
Lisse Trads takkede for et godt årsmøde og den frivillige indsats i årets løb. I den forbindelse efterlyste hun flere frivillige til at fastholde de igangværende projekter. Formanden takkede for et virkeligt godt samarbejde i bestyrelsen, og også dirigent Erik Ustrup modtog stor tak.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"