Årets idrætsuge i Blære samler egnens beboere

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 17/07/2019 07:35

BLÆRE: Idrætsugen i Blære er en fast traditiion som samler mange af egnens beboere til forskellige aktiviteter, enten som udøvende eller som tilskuere. I byen oplever man også, at tidligere Blære-borgere ”vender hjem” for at deltage i Idrætsugen, som byder på mange faste traditioner, men som også tilføres noget nyt. Som arrangørerne selv siger det: Vi har rystet posen... Og ingen kan med rette sige, at kreativitet er en mangelvare i Blære.

Idrætsugen indledes i år på søndag 21. juli med krocket-stævne. Er der noget som Blære er kendt for, så er det krocket og man venter så stor deltagelse til denne sportsgren, at det bliver nødvendigt at tage boldbanerne i brug i både Blære og i nabobyen Gundersted. Krocket er for folk i alle aldre, og der bliver kæmpet seriøst ved stævnet. Krocketspillerne samles i øvrigt fra morgenstunden til kaffe.

Et andet af de helt store indslag ved Idrætsugen i Blære er gennemførelsen af et mini-triatlon. Det foregår lørdag, 27. juli med deltagere i tre kategorier.

Til Triatlon-dysten med 400 meter svømning, 18 kilometer cykling og fire kilometer løb, er man nødsaget til at hente assistance i Aars. Svømmedisciplinen foregår nemlig i Aars Svømmehal og bagefter cykler og løber deltagerne ad nye ruter sammenlignet med tidligere års konkurrencer.

Til triathlon kan man enten deltage individuel eller som familiestafethold. Et stafethold består af tre deltagere, som hver især udfører en disciplin. En af deltagerne skal være under 14 år og der vil være præmie til det hurtigste hold og til nummer et, to og tre blandt de individuelle deltagere. Mandag, 22. juli arrangeres familielege og bålhygge ved multibanen og på legepladsen. Desuden gennemføres idrætsugens populære bilorienteringsløb.

Tirsdag, 23. juli arrangeres ansigtsmaling for børnene. Bagefter er der havetraktortræk ved Blære Multicenter, og fem og 10 kilometer løb i blandet terræn for unge og lidt ældre.

Samme aften gennemføres en bordfodboldturnering mellem deltagere fra Ådalsbyerne. Der er lagt op til en 11-mands turnering.

Onsdag, 24. juli er der en travetur med bingo på programmet, men også en kagekonkurrence for børn og voksne. Til denne konkurrence bager man sin bedste kage, udstiller den og har mulighed for at vinde en præmie. Kagen indgår desuden som en del af det store kagebord efter traveturen.

Samme aften er der premiere på Blære Revyen. Revyen er et kendt og populært indslag fra tidligere år, hvor der ikke lægges fingre imellem når der skal laves sjov med byens og egnens borgere. Blære Revyen gentages i øvrigt fredag 26. juli.

I ugens løb bliver der også arrangeret cykelløb for børn på seks og 12 kilometer ruter, og for voksne på 25 og 50 kilometer ruter. Desuden skal der spilles håndbold, ligesom der skal grilles og hygges.Onsdag, 24. juli er der endvidere lagt op til aftensang sammen med Mette Holmstrøm.