Vesthimmerland: Befolkningstallet er nu under 36.000 indbyggere

Af Ture Damtoft, Onsdag, 16/10/2024 08:31

VESTHIMMERLAND: Siden højdepunktet på 36.536 indbyggere i Vesthimmerlands Kommune i juli 2022 er det kun gået én vej med befolkningstallet, der i september var nede på 35.842 indbyggere.

Et fald på 589 siden 2022, men måske mere foruroligende er der indikationer på, at det går hurtigere, for bare siden september 2023 har der været et fald på 349 indbyggere.

- Det kommer ikke helt bag på mig, og det er katastrofalt stort. Det er jo den helt store opgave, vi har haft i mange år, at der har været en befolkningstilbagegang i Vesthimmerland. Jeg kan huske, at da jeg kom ind i byrådet i 2010 var fokus, at vi sagtens kunne nå at komme op på 40.000 borgere, men i alle årene siden har der været en form for tilbagegang, siger Per Bach Laursen.

Faldet i indbyggertallet har først og fremmest betydning for skatteindtægter.

Særligt hvis børnefamilier fraflytter kommunen, muligvis som følge af de skolelukninger der blev vedtaget i 2023.

- Vi har ikke et entydigt billede på, hvad fraflytningen skyldes. For børnefamilier har vi prøvet alt muligt gennem årene, og senest endnu en nedsættelse af forældrebetalingen for pasningstilbud.

Vi skal jo prøve at gøre det attraktivt at flytte til Vesthimmerland, og vi investerer i vores samfund hvert år. Anlægsinvesteringer for at sikre vores samfund tager sig fornuftigt ud. Rive gamle huse ned, have gode veje og gode fritidsfaciliteter. Det er en løbende proces, og jeg vil gerne rose lokalbefolkningen i byerne, som er gode til at pege på nye muligheder for områdefornyelser. Der, synes jeg, vi har været gode til at spille ind sammen med lokalbefolkningen, senest i Hvalpsund og snart kommer turen til Aggersund, siger Per Bach Laursen.

Kommentarer
Martin

Hvis man skulle gøre noget for børnefamilierne ville det være oplagt at kigge på fritidstilbud fra 4 til 6 årgang… Der findes, som det er nu, ikke noget tilbud.. En SFO 2 ordning ville lukke det hul der helt åbenlyst er for denne gruppe af børn… Hotspot er først fra 7 klasse og SFO går kun til og med 3 klasse… Det er mig helt ubegribeligt at man ikke har tilbud til denne gruppe da det jo netop er i den periode børnene har et stort behov for at kunne have et fysisk fællesskab i deres fritid…

De skattebetalende børnefamilier har brug for ordentlige tilbud til deres børn uanset alder, det er nøglen til at flere vælger Vesthimmerland til…

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"