Hornum klar til nyt hjertestarterkursus

Af Thorkil Christensen, Torsdag, 03/10/2024 08:40

Nogle er flyttet fra byen - derfor optages nye i korpset

HORNUM: I dag torsdag, 3. oktober mødes HjerteKæde Hornums korps i byens sognehus til endnu et hjertestarterkursus, og åbner samtidig op for, at flere borgere kan indlemmes i korpset.
I februar 2020 blev korpset dannet under AMK Centralen, Region Nordjylland og fik stor tilslutning. Men siden er nogle flyttet fra byen, og det er bl. a. årsag til, at der nu holdes et nyt kursus med Hornum Borgerforening som arrangør.

- "Du har brug for os andre, og vi har brug for dig", synger Bølle Bob Koret, ligesom de også synger "For den eneste chance vi har, er fællesskab" og disse to linjer er grundlæggende for vores HjerteKæde korps, siger Hans Frederiksen, der er formand for Hornum Borgerforening.

HjerteKæde Hornum er tildelt et større virkeområde i og omkring Hornum.
Cirka en gang om året tilbydes medlemmerne et hjertestarter-kursus med certifikat. De informeres om de små, men yderst vigtige reaktioner under udkaldet, som kan have betydning for, om patienten overlever.
Medlemmerne oplæres i at berolige pårørende på stedet, at guide udrykningskøretøjer, og at holde kontakt med centralen, hvis sikkerhedsmæssige hensyn kræver det.
Efter et udkald mødes korpsets medlemmer indenfor 24 timer og taler forløbet igennem.
Alle medlemmer oprettes i Alarmcentralens system og får hver onsdag en test-sms fra centralen. I tilfælde af hjertestop udsender AMK Centralen alarm til både HjerteKorps og Hjerteløbere, og så er det bare afsted efter nærmeste hjertestarter.
Hans Frederiksen ønsker at udbrede viden om, at HjerteKædeordning og Hjerteløbere ikke udelukker hinanden. Som korpsmedlem støtter man lokalt.

- Du ved måske, hvor reservenøglen ligger hos naboen, hvis fordøren er låst eller om der er en aggressiv hund, der skal tages hensyn til. Nogle steder vil det være hensigtsmæssigt at meddele centralen om en alternativ rute, da der f. eks kan holde en traktor, som spærrer vejen. Desværre kan der også være mindreårige på adressen, og alle disse oplysninger er vigtige for udrykningskøretøjerne. Her kender vi lokale jo området og borgerne bedst, siger Hans Frederiksen, der er stolt af, at Hornum Borgerforening kan tilbyde lokalområdet denne tryghed.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"