Tre gange Per indvier nyt gavlmaleri i Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 02/10/2024 08:00

AARS: Det nye gavlmaleri med motiv af verdenskunstneren Per Kirkeby på ejendommen Himmerlandsgade 37 i Aars indvies torsdag, 10. oktober af tre gange Per.

Tidligere borgmester Per Nørgaard, der var instrumental i Per Kirkebys store virke i Aars, vil sammen med skuespilleren Per Pallesen og kunstneren Peer Poulsen indvie maleriet.

- Det var oplagt at lave et gavlmaleri af Per Kirkeby, når han har haft så meget med Aars at gøre, og vi har så meget af hans kunst, som resten af verden kan være misundelige over. Alle større museer i verden med respekt for sig selv har Per Kirkeby-kunst i samlingen, siger Peer Poulsen.

Maleriet tog ham lidt over en måned og blev færdigt i sidste uge. Det er det andet gavlmaleri i Aars, som bliver indviet indenfor et par måneder, og det nyeste er blevet til takket være økonomisk støtte fra Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, Vesthimmerlands Kommune og ikke mindst ejeren af huset, Birgit Olesen, som sagde ja til maleriet med det samme. Kunstneren er klar over, at hans valg af motiv måske er populært, men måske ikke altid Per Kirkebys kunst - en holdning der aldeles ikke er forståelse for.

- Per Kirkeby er undervurderet af nogle. Hvis man siger “det kunne ethvert menneske gøre”, er det helt forkert. Der var jo ingen, som gjorde det, før Per Kirkeby. Han var multikunstner, poet og filosof, og hans værker er jo overalt i verden. Smag og behag er forskellig, det er jo en ærlig sag, men grundlæggende er man nødt til at anerkende, at Per Kirkebys kunst er verdenskunst, og jeg mener, at det er helt på sin plads, at han er motivet, siger Peer Poulsen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"