Ny naturfriskole har ansat leder

Tirsdag, 12/01/2016 17:52

Morten Bøvling Pedersen er 37 år, far til 3 og bor sammen med sin kone Charlotte i Øster Hornum.
Han er uddannet lærer, har taget efter-/ videreuddannelse som leder og læringsvejleder og har de seneste10 år arbejdet i både de Frie Skoler på Sdr. Feldings Efterskole og i Folkeskolen.

Et rigtigt match
-Vi har i Morten fået en fantastisk skoleleder for vores nye friskole. Vi kunne ikke ønske os nogen bedre, udtaler Lina Hartmann, bestyrelsesformand for Vesthimmerland Naturfriskole og fortsætter:

- Vi har i ansættelsesproceduren - som vi tog os god tid til før jul, oplevet at Morten er både arbejdsom, kommunikativ dygtig og kreativ, og at han derudover i fritiden er noget af en ”jernmand”, idet han løber forhindringsløb og træner til VM i denne disciplin. Det gør ham alt i alt til det helt rigtige match for os, siger Lina Hartmann.

Måske evnerne som forhindringsløber kan gå hen og blive en ikke uvæsentlig kompetence, både i direkte og overført betydning, med det arbejde der venter skolelederen frem til skolestart i august 2016.

Venter tålmodigt på skolebygning
Lige nu afventer både skoleleder og bestyrelse med tålmodighed, at Vesthimmerlands kommune finder ud af hvorledes salget af de nedlagte skoler skal håndteres. Når dette er på plads tager begivenhederne fart og opgaverne står i kø for at blive løst.

-Så der er rigtig dejligt for bestyrelsen at have en ressource som Morten med på holdet, siger Lina Hartmann.

En fantastisk mulighed
Morten Bøvling er også helt sikker på at han har truffet det rette valg. Han fortæller således om årsagen til at han måtte søge jobbet på skoleleder på Vesthimmerland Naturfriskole:

-Da jeg i oktober blev gjort bekendt med at der var en gruppe initiativtagere i Strandby, der søgte en skoleleder, tog det mig ikke mange minutter at beslutte mig for at høre nærmere. En stilling som skoleleder for en endnu ikke startet friskole! Sikke en fantastisk mulighed. Jeg har tidligere været med til at starte en efterskole, så processen kendte jeg på forhånd. Siden da har jeg erhvervet mig yderligere erfaring som lærer samt været på uddannelser, der alt sammen har peget i retningen af ledelse. Og her åbnede sig nu en mulighed, jeg ikke kunne lade passere.

Efter en længere samtale med bestyrelsesformand Lina Hartmann, stod det klart; jeg måtte sætte mig ned og få udfærdiget en ansøgning.

Glæder sig

Jeg kan identificere mig med de tanker skolens bagland har gjort sig og samtidig kan jeg se mig selv i værdigrundlaget, der bygger på Grundtvig Koldske tanker og traditioner. Jeg glæder mig meget til at være med til at sætte mit eget, personlige præg på dagligdagen.

Er allerede trukket i arbejdstøjet
Stillingen og ansvaret blev mit kort før jul, og jeg er nu trukket i arbejdstøjet og deltager i bestyrelsesmøder, møder med de andre friskoler som er under opstart og glæder mig til forhandling med kommune, pengeinstitut og ikke mindst de kommende forældre.
 
Ikke bare en skole, men en livsstil
Min fornemste opgave er herfra at opbygge en Naturfriskole med fokus på samspillet mellem naturen, bevægelsen, kreativitet og musik, med et samtidigt fokus på læsning og det hele menneske, er jeg sikker på, at vi sammen får skabt et lille stykke historie. Det bliver en kæmpe oplevelse og jeg ser frem til den 1. august 2016 at kunne slå dørene op til Vesthimmerlands Naturfriskole - ikke 'bare' en skole, men en livsstil.

Orienterings- og indskrivningsmøde i starten af februar
I næste uge får hele arbejdsgruppen bag Vesthimmerland Naturfriskole chancen for at blive præsenteret for Morten Bøvling Pedersen,og derefter venter der i starten af februar et orienterings- og indskrivningsmøde, som Vesthimmerland Naturfriskole har fået lov at holde på Strandby skole, i de rammer som naturfriskolen håber bliver deres.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"