Ny fastasyklub laver pop up til Black Friday i Aars

Onsdag, 14/11/2018 08:42

Nyt tilbud til unge i alle aldre med interesse for brætspil og fantasy

Af Torsten Hansen
AARS: Mange unge bruger mange timer på fantasy-genren. Det har fået en initiativgruppe i Aars til at stifte en forening for fantasy-tilhængere. Foreningen har fået navnet "Fantasy Vesthimmerland".
Foreningen skal nu ud og finde medlemmer. Det vil blandt andet ske til Black Friday i Aars.
- Vi har gennem Erhvervsskolerne Aars fået lejet et lokale på Himmerlandsgade 47 (den tidligere slagterbutik), hvor vi i en pop up butik vil fortælle om foreningen, og vise hvad vi vil med foreningen, siger Dan Skovgaard, der til daglig er erhvervschef i Erhverv Væksthimmerland, men nu også har titel af formand for foreningen.
I butikken vil foreningen opstille et bord, hvor man kan komme og spille forskellige brætspil og fantasy-kortspillet Magic, som mange børn og unge kender som farverige og fantasifulde samlerkort, men som faktisk også er et nemt tilgængeligt, sjovt og strategisk spil for alle aldre.
Målgruppen er særligt unge, men også børn og ældre med interesse i forskellige former for brætspil, rollespil og fantasy kortspil er særdeles velkomne.
Bag initiativet står bl.a. direktør Ulf Bender fra Erhvervsskolerne Aars, der forklarer skolens interesse i projektet med, at en stor gruppe elever, der enten bor på skolens kollegie eller pendler til og fra skolen dagligt, mangler et fritidstilbud efter skoletid.
- Ikke alle er til fodbold og andre sportsgrene, og Aars har ikke som f.eks. Aalborg, en brætspilscafé, hvor man kan mødes og spille et spil med vennerne, siger Ulf Bender.
Bibliotekerne i Vesthimmerland er ikke ubekendte med at arrangere brætspils aftener, og har endda spil til hjemlån.
-  Men fantasy-genren tilføjer et ekstra lag af spænding, strategi og kompleksitet, som rigtigt mange unge tiltales af, udtaler biblioteksleder Bo Jacobsen, som også er en del af initiativet.
- Vi ser også et vigtigt element i at etablere en forening til at udbyde arrangementer, turneringer og regelmæssige spilaftener som et led i at fastholde unge i Vesthimmerland og skabe et godt ungemiljø. Idet vi samarbejder med både erhvervsskolens praktikcenter og kommunens beskyttede værksteder, er der også et element af socialøkonomisk virksomhed og iværksætteri i initiativet. Vi håber også at en eller flere brætspilscaféer etablerer sig i kommunen supplerer, Dan Skovgaard.
Foreningen er lovformeligt stiftet og er klar til at modtage medlemmer. Foreningen tilbyder gratis medlemskab resten af året til fremmødte, der skriver sig på listen i løbet af Black Friday.
Logokonkurrence
Konkurrence om det mest kreative forslag til foreningslogo
- I forbindelse med foreningens stiftelse, vil vi meget gerne involvere de kommende brugere til også at foreslå et foreningslogo. Forslag kan indleveres til os på Black Friday eller sendes via vores kontaktmail på Facebook. Der vil blive udloddet en flot præmie for det mest kreative logo, og vinderen afsløres af bestyrelsen på foreningens kommende opstartsevent, der finder sted i midten af december, lover Dan Skovgaard.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"